News

Background_transp.png

21.11.2016
Quarter-life Crisis

Background_transp.png

Dus mijn plan was in juni om een trailer te draaien voor mijn volgende zaalshow ‘Quarter-Life Crisis’. Dat is altijd wel leuk om in bijlage te steken voor de culturele centra. Iets dat ze op hun website en FB ter promo kunnen zetten.

Normaal is een trailer voor een zaalshow altijd iets ludiek of een kleine sneak preview van het nieuwe materiaal en ik wou deze keer de andere richting in gaan. Want eerlijk gezegd gaat er veel meer energie in een zaalshow dan die 100 minuten dat het publiek te zien krijgt. God weet dat ik al gevloekt heb op ‘Quarter-Life Crisis’. De combinatie van twee zaalshows door elkaar spelen ging wel maar het was toch een koude douche om van het warme bad dat ‘Houdt het voor bekeken’ was terug naar ‘Quarter-Life Crisis’ te gaan. Een show die intussen de lengte van een volavond heeft maar nog niet de kwaliteit naar mijn goesting.

Op 21 oktober moest ik de eerste volledige versie van QLC spelen in het CC van Beringen. Ik had hem nog nooit volledig gespeeld. Het lichtplan was nog niet gemaakt. Mijn technieker had de show nog niet gezien, het publiek van Beringen is niet het gemakkelijkste publiek (stille genieters noemen ze dat) en eerlijk gezegd speel ik niet graag in culturele centra met try-outs drie maanden voor de première. Mensen betalen voor een afgewerkte show en ik sta daar zelf nog te prullen.

Het was voor mij het uitstekende moment om te vragen aan een goede kennis Vincent Van Hoorick (De echte held van deze video) om mij die dag te volgen met de camera. Om zich niet te focussen op de show zelf en geen geluid of grappen te gebruiken. Gewoon de sleur die er in kruipt om een show en lichtplan op te bouwen. Om mij te zien klieren aan de voorstelling en na de show de decompressie te zien in de backstage. Vlieg op de muur.

De muziek die ik gekozen heb is het nummer ‘Anything for you’ van mijn favoriete band Puggy. Hun nieuwe plaat is zowat de soundtrack van deze show geworden en het nummer heeft een speciale impact op mij achtergelaten. Ze hebben deze nieuwe plaat druppelsgewijs gereleased door iedere week een nieuw nummer op iTunes te zetten. Ergens in die periode kwam ik thuis na middernacht van een belabberde show. Meestal zit ik even te bezinnen in een pikdonker huis met wat muziek. Er is altijd ergens na een show een soort van dip omdat de adrenaline van het podium is uitgewerkt. Het creëert de illusie van een depressie vaak in combinatie met een show die niet zo goed was. Op dat moment begon mijn iPhone ‘Anything for you’ automatisch te downloaden en spelen en het bitterzoete nummer was op dat nummer exact voor mij geschreven en gemaakt.

Ik heb de groep dit zelf verteld in mijn podcast dat het voor mij gaat over de band tussen mij en mijn publiek en de bochten waarin ik mezelf wring om goed gevonden te worden. (Zanger Matthew Irons vertelde dat het eigenlijk over depressie gaat.)

Het resultaat is deze video. De echte helden achter dit kunstwerk zijn Vincent Van Hoorick en Puggy. Ik ben vooral de lelijke homp klei waar ze mee moesten werken.

Ik hoop dat jullie het leuk vinden. Het is vooral voor het publiek uiteindelijk.