News

Background_transp.png

18.06.2018
Dit was Mosselen om Half Twee

Foto's © KREW

Background_transp.png

Ik besefte het niet tijdens het verhuizen van de volledige map aan Mosselen audio naar een externe harde schijf. En nog steeds niet tijdens het sluiten van de deur aan Studio Mussel terwijl een beschonken Lieven Scheire een paal stond te knuffelen. Maar hier zijn we dan eindelijk. De voorlopig laatste aflevering staat online. Verzwolgen in een zee van andere podcasts, kattenfoto’s en WK-tweets.

De podcast is er gekomen in 2011 vanuit een gezonde portie frustratie en inspiratie. Inspiratie want ik hield enorm van het medium. Frustratie want ik was naarstig op zoek naar dat éne ding dat Xander De Rycke ging maken dat eens bleef kleven bij het publiek. Een bezoekje aan een Aalsterse muziekwinkel, vier micro’s van een merk dat niet meer bestaat en een mengpaneel uit asbest later, zat ik in de living bij William Boeva en werden er verhalen over halve druiven gedeeld. De toon van Mosselen om Half Twee was gezet en we hebben nooit afgegeven. We hebben catchphrases en karakters gemaakt, BV’s bezocht en grotere zalen uitverkocht dan de gemiddelde comedian kan met een zaalshow. Er zijn vriendschappen gevormd en vriendschappen beschadigd, baby’s geboren en carrières ontstaan, studio’s gebouwd en stripverhalen getekend.

En nu zeven jaar en driehonderd afleveringen later hangen we onze micro’s aan de kapstok. Tijdens onze laatste aflevering gaf Sven een nogal lullige opmerking ‘dat we nu stoppen omdat er concurrentie is’. Iets waar ik eerlijk gezegd nooit over nagedacht heb het afgelopen jaar. Ik vind immers dat er geen concurrentie is in podcasting. Je moet niet vechten voor de aandacht van uw publiek zoals op televisie. Mensen luisteren naar uw podcast én daarna naar die van iemand anders, of omgekeerd! Het is dankzij zoveel andere podcasts dat ik er met een gerust hart de stekker kan uittrekken want de leegte die wij achterlaten kan nu eindelijk heel rap opgevuld worden.

Als ik een boodschap heb voor andere podcasters of voor mensen die één willen starten, dan is het deze: bespaar niet op audiokwaliteit, onderschat het werk nooit, vind een balans tussen wat jij wil doen en waar de luisteraars naar vragen en staar u niet kapot op downloads. Zelfs als je maar vijftig downloads hebt, vergeet niet dat er mensen zijn waar er nooit meer dan vijf man zal naar luisteren.

Aan de fans. Merci. Om mijn vrienden, collega’s en obsessies te omhelzen zoals ik dat zou doen.
De grootste gift van de podcast zijn jullie want ik heb waarschijnlijk de trouwste fanbase van alle comedians in dit land. Ja, ik durf dat te zeggen. Niet de grootste, niet de succesvolste maar misschien wel de beste. Dankzij de podcast ben ik een beter mens geworden en een betere comedian. En natuurlijk, zonder de podcast was HHVB er nooit gekomen.

Dat is het wat mosselen betreft tot nu toe. We gaan een berg nieuwe, leuke dingen proberen en we hopen jullie daar allemaal te zien en horen.

Aaa-onges, voegelkes en een klein betje veirf.

Tot volgende week.

Endings are never easy; I always build them up so much in my head they can’t possibly live up to my expectations, and I just end up disappointed. I’m not even sure why it matters to me so much how things end here…

I guess it’s because we all want to believe that what we do is very important, that people hang onto our every word, that they care what we think. The truth is: you should consider yourself lucky if you even occasionally get to make someone, anyone, feel a little better. After that it’s all about the people that you let into your life.

And as my mind drifted to faces I’ve seen here before, I was taken to memories of family, of coworkers, of lost loves, even of those who’ve left us. And as I rounded that corner, they all came at me in a wave of shared experience…And even though it felt warm and safe, I knew it had to end. It’s never good to live in the past too long.

As for the future, it didn’t seem so scary anymore. It could be whatever I wanted it to be… And who’s to say this isn’t what happens? Who can tell me that my fantasies won’t come true… just this once?

Zach Braff – Scrubs S08E19 (My Finale)

www.mosselen0130.be