News

Background_transp.png

05.12.2016
Hield het voor bekeken

Background_transp.png

Naar het schijnt zet ik morgen een volledige voorstelling online op YouTube. Ik weet niet of ik het al duidelijk gemaakt heb de afgelopen maand?

Wat de verwachtingen zijn? Dat ze heel moeilijk in te schatten zijn. Nee echt. Ik heb geen idee. Mijn vriendin zei onlangs dat iemand mij had gezien en dat ik er gelukkig uit zag. Ja, ik vond het ook ongeloofwaardig. Ik doe wel degelijk mijn best om die ‘verdronken in het kanaal’ look vol te houden. Maar het is wel waar. Ik weet niet of ik dat echt uitstraal maar voor de eerste keer in dit jaar heb ik een soort van rust gevonden. Persoonlijk was het een jaar van veel werk met een vleugje teleurstelling.

Hey, tien jaar bezig met comedy! *Krekels*
Hey, vijf jaar podcast en 200 afleveringen! *krekels*
Hey, we hebben een strip gema… *krekels*
En toen kwam er de zomerstop en verandering.

Toen kwam er de eerste versie van ‘Quarter-Life Crisis’ en de beslissing om met een schone lei te beginnen. We gaan dat kostuum en die headset houden. En we gaan voortwerken aan die observatiecomedy.

Toen kwam ‘Mosselen om Half Twee’ terug en was die liefde terug. Voor babbelen met vrienden, nieuwe vrienden toevoegen en oude vrienden ruimte geven.

En toen kwam ‘Houdt het voor bekeken’ voor de eerste keer eind augustus in Café The Joker onder het goedkeurend oog van wiens mening ik apprecieer. En die sensatie van iets nieuws en plezant.

En toen waren er moeilijke keuzes en knopen die moesten doorgehakt worden en zijn er nieuwe mensen in mijn leven gekomen.

En toen zijn er ineens twee maand aan shows voorbijgevlogen. En complimenten en enthousiasme! En collega’s en vrienden met schouderklopjes! En een soort collectief samenwerken van fans om wat hype te maken op het interwebs.

En nu zitten we hier. Aan het wachten om binnen een kwartier te vertrekken naar een optreden in Melle. En weten dat we vanavond niet gaan kunnen slapen van anticipatie.
‘5000? 10000? 50000? Hoeveel views?’
‘Heb ik niet teveel getimmerd op dat Slimste Mens gedoe?’
‘Ik zal voor sommigen wel zuur blijven zeker?’

Misschien gaan we viraal. Misschien als ik mijn iPhone aansteek morgenochtend regent het complimenten. En ergens zit iemand aan een belangrijk bureau te denken ‘Damn, we hadden een verkeerd beeld van hem’.
Of misschien eindigen we op een aantal duizend views en een dozijn kwade commentaren van tienermeisjes die wraak komen nemen in naam van Niels Destadsbader. En zitten er in de loop van de week een aantal mails in mijn bus van productiehuizen en BV’s die dingen schrijven zoals ‘Jammere zaak…’ en ‘Grote fout…’.
Laten we hopen op een gezonde mengeling van al die dingen.

‘We zullen zien of het wat doet he!’
En dat meen ik. Ik weet dat iedereen en alles rond mij hun uiterste best hebben gedaan om HHVB een running start te geven. En vanaf morgen is het in de handen van het publiek.

De zekerheden zijn dat de show volgend jaar strakker en mooier terugkomt en ik waarschijnlijk lelijker en dikker. Ik kijk daar al zeer hard naar uit.
Ik wou nog heel veel mensen bedanken. Maar ik ga jullie gewoon vragen om te blijven zitten tijdens de aftiteling om wat namen te zien passeren.

Vanaf morgen om 10u bij de brave mensen van Focus Knack en vanaf 18u voor de hele wereld op Youtube. (Je kan misschien meteen kijken en De Slimste Mens opnemen. Josje gaat nergens heen de komende dagen. Alsof ze een grote BV er meteen uitspelen.)
En heb heel veel plezier met ‘Houdt het voor bekeken’. Dat is het belangrijkste.

www.hhvb.be